با رشد چشمگیر بازی اتاق فرار در ایران خیلی از افراد به فکر راه اندازی اتاق فرار می افتند. هر فردی که تصمیم به راه اندازی این کار دارد باید اطلاعات کافی در مورد آن کسب کند. یکی از مسائل مهمی که برای این موضوع باید در نظر گرفت، حداقل هزینه برای راه اندازی اسکیپ روم است.
در واقع برای اینکه افراد بتوانند در هر کسب و کاری که راه می اندازند موفق شوند، ابتدا باید هزینه ها را به صورت دقیق بررسی کنند. بعد بر اساس هزینه های جاری کار برنامه ریزی کنند.
اگر بخواهیم هزینه طراحی، ساخت و راه اندازی اسکیپ روم ها را محاسبه کنیم باید جزئیات بسیار زیادی را در نظر بگیریم که کار خیلی پیچیده ای می باشد.
اما باید بدانید که میزان هزینه ها کاملا به میزان حرفه ای و خلاقانه بودن بازی، نوع سناریوی آن، متراژ محیط اجرای بازی، وسایل دکوراتیو و نوع المان هایی که در بازی استفاده می شود و همینطور تجهیزات هوشمندسازی بازی دارد.
بخوانید : متراژ مناسب اتاق فرار چقدر است؟ – تاریخچه اولین اتاق فرار ایران – اکتور یا شخص سوم در اتاق فرار چیست؟
برای افتتاح یک مجموعه اسکیپ روم اول باید مجوزهای لازم از کمیته بازی های فکری هیات ورزش های همگانی دریافت شود. مدارک مورد نیاز باید به این نهاد ارائه شود تا پروانه ساخت اسکیپ روم برای فرد متقاضی صادر گردد.
متقاضیان باید بدانند که می توانند در واحدهای مسکونی و تجاری اتاق فرار را راه اندازی کنند. اما در مورد اینکه اسکیپ روم در واحدهای مسکونی راه اندازی شود، باید گفت این موضوع تنها در شرایطی امکان پذیر است که ورودی واحد مستقل باشد. علاوه بر این ها بعد از اینکه متقاضی پروانه تاسیس را دریافت کرد همه قبوض برق و دیگر قبض ها شامل تعرفه باشگاهی می شود. اسکیپ روم هایی که پروانه فعالیت خود را دریافت کنند از مالیات معاف می شوند.
تمامی این موارد سبب می شود تا هزینه راه اندازی این بازی برای متقاضیان کاهش پیدا کند و آنها تشویق به تاسیس این مراکز گردند.
بخوانید : اسکیپ روم ترسناک پیشنهادی برای ماجراجویان – معرفی ترسناک ترین اتاق فرار های دنیا – بررسی وضعیت اسکیپ روم ها در کرونا
هر فردی که تصمیم به راه اندازی اسکیپ روم داشته باشد، باید ابتدا به فکر جمع کردن یک تیم مناسب برای این کار باشد. این تیم باید خلاق باشند تا با خلاقیت و رعایت اصول بتوانند یک بازی جالب را طراحی کنند که شرکت کنندگان زیادی را به سمت خود جذب کند. چرا که سناریوی بازی تضمین کننده بازدهی آن می باشد. اگر سناریوی بازی ضعیف باشد، احتمال شکست در راه اندازی پروژه بسیار بالا است.
طرح معما نیز یکی از بخش های مهم مرتبط با سناریوسازی بازی است. در این بخش ها تیم موسس باید بسیار حرفه ای و باهوش باشند تا بتوانند تست هوش های مختلف و کدهای رمز متنوعی را در بازی بگنجانند و به این وسیله هیجان بازی را بالا ببرند. طرح معما در بازی باید به شدت هوشمندانه باشد.
تمامی این مراحل گفته شده به صورت یک طرح کلی روی کاغذ پیاده می شوند و تا به این جای کار هزینه ای انجام نشده است. اما از این مرحله به بعد تمامی ایده ها باید به واقعیت تبدیل شوند.
هزینه های اولیه اتاق فرار مربوط به پیدا کردن مکانی مناسب برای بازی می باشد. بعد از آن هزینه تجهیز این مکان با وسایل اولیه است. سپس بر اساس ژانری که توسط تیم طراحی شده است باید اتاق فرار به وسایل دکوراتیو و المان های مورد نیاز مجهز شود. نورپردازی و رنگ آمیزی اتاق یکی از مهم ترین نکاتی است که در طراحی اتاق باید رعایت شود. چیدمان صحیح نیز در فضاسازی بسیار موثر است. علاوه بر تمامی این ها باید ساخت اسکیپ روم از لحاظ روانشناسی بررسی گردد. چرا که نوع المان ها، وسایل، سبک موسیقی و نورپردازی باید مطابق با سبک بازی باشند و تاثیر لازم را بر روی مخاطب بگذارند.
هزینه نگهداری و تعمیرات این مکان هزینه خیلی زیادی نیست. با توجه به اینکه استفاده از منابع انرژی مانند برق در این اتاق ها بسیار کم است، هزینه های جاری نیز پایین هستند.
مجموعه های اتاق فرار نیازمند نیروی انسانی و کارمندان زیادی نیستند. در واقع این مراکز را می توان با یک یا دو اپراتور مدیریت نمود. همین سبب می شود تا هزینه اداره این مکان زیاد نباشد.
شاید بیشترین هزینه برای راه اندازی اسکیپ روم ها مربوط به هوشمندسازی آنها باشد. از آنجایی که جامعه هدف اصلی این بازی جوانان هستند، بازی باید کاملا به روز و مدرن باشد تا بتواند مخاطبان را جذب کند. از همین رو بهتر است تمرکز زیادی بر روی هوشمندسازی اتاق گردد. چرا که تغییر رنگ چراغ ها و پخش صداهای مختلف در مراحل مختلفی از بازی تاثیر بسیار زیادی دارد.
موسسان این بازی می توانند با حداقل هزینه برای راه اندازی اسکیپ روم، درآمد نسبتا خوبی کسب کنند. البته کسب درآمد در این کسب و کار کاملا وابسته به سناریوی بازی، محیط طراحی شده و معماهای موجود در بازی می باشد.